Information

Samdok

Samdok - nätverk för de kulturhistoriska museernas samtidsstudier och -insamling.

Webbsida: http://www.nordiskamuseet.se
Medlemmar: 75
Senaste aktivitet: Jan 18, 2018

SSamdoks programförklaring

Programförklaring för Samdok

Samdok är ett nätverk och samarbetsorgan för kulturhistoriska museer och andra kulturarvsinstitutioner och -organisationer som arbetar med kunskapsuppbyggnad och erfarenhetsutbyte kring undersökningar och insamling med utgångspunkt från samtiden samt med tolkning, användning och utveckling av samlingarna. Syftet är att bidra till en fördjupad förståelse för människan i samhället och ge kulturhistoriska perspektiv på människors skiftande villkor och värderingar i tid, rum och olika sociala sammanhang. Samdoks verksamhet bygger på medlemsinstitutionernas aktivitet och arbetsinsatser.

 

Samdok verkar för samarbete mellan museerna, med universitet och högskolor, museernas publik, andra kulturarvsinstitutioner och -organisationer, nationellt och internationellt.

Samdok arbetar för gemensam informationsspridning som gör resultaten användbara både i samtiden och för framtiden.

Samdok verkar för samtidsperspektiv i museernas kulturhistoriska undersöknings- och insamlingsverksamhet.

 Samdok verkar för fördjupat kunskapsutbyte kring museernas samlingar och samlingsfilosofi, med särskilt fokus på samlingarnas användbarhet för kommunikation och forskning. 

 

Medlemsinstitutionernas verksamhet bedrivs i arbetsgrupper (pooler) och tidsbegränsade projekt. För de övergripande riktlinjerna svarar Samdokrådet. För gemensam administration, information, webbplats m.m. svarar Samdoksekretariatet. Verksamheten stöds även av ett rådgivande forskningsråd.

- - - - -

 Programförklaring antagen av Samdokrådet den 21 november 2010

 

Diskussionsforum

Årets samtidsdokumentation 2018

Snart är det dags att dela ut priset för Årets samtidsdokumentation! Glöm inte att nominera de samtidsdokumentationer som ni tycker är bäst och som utförts vid något av Sveriges museer! Förra året…Fortsätt

Startad av Birgitta Witting Jan 18, 2018.

Internationellt DOSS höstmöte 5–9 december 2017

Nu är anmälan öppen för DOSS höstmöte 2017, som i år är ett internationellt samarbete med ICOM:s kommitté COMCOL (Committee for Collections and Collecting) och Norsam – Nordiskt nätverk för…Fortsätt

Startad av Åsa Stenström Okt 22, 2017.

Årets samtidsdokumentation!

Snart är det dags att dela ut priset för Årets samtidsdokumentation! Visst kommer ni ihåg att nominera de samtidsdokumentationer som ni tycker är bäst och som utförts vid något av Sveriges museer?!…Fortsätt

Startad av Åsa Stenström Jan 27, 2017.

Välkomna till DOSS höstmöte 23–24 november! 2 Svar 

Den 23–24 november går DOSS höstmöte av stapeln vid Västerbottens museum i Umeå och anmälan är nu öppen! Årets tema är "Vem äger framtiden? Vem äger historien? Samtidsdokumentation och det…Fortsätt

Startad av Åsa Stenström. Senaste svar av Åsa Stenström Nov 1, 2016.

Kommentarplank

Kommentera

Du måste vara medlem i Samdok för att lägga till kommentarer!

Kommentar av Johanna Övling den 29 Augusti 2012 kl. 15.00

Välkommen på Arbetets museums konferens Det hållbara arbetet den 8-9 november! Vad kännetecknar egentligen ett hållbart arbetsliv utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv? 

Konferensen är avgiftsfri tack vare stöd från FAS. Anmäl dig till konferensanmalan@arbetetsmuseum.se. Klicka på länken för mer info:

http://www.arbetetsmuseum.se/images/stories/Forskning_och_bibliotek...

Varmt välkommen!

Kommentar av Eva Silvén den 17 Maj 2011 kl. 14.04
Och med webbplats förstås: http://www.popstadlund.se/
Kommentar av Eva Silvén den 17 Maj 2011 kl. 14.03

Rolig interaktiv insamling som kanske andra redan känner till men jag själv nyss upptäckt, Popstad Lund, följ på Facebook:

https://www.facebook.com/pages/Popstad-Lund/203549163908

 

 

Medlemmar (74)

 
 
 

© 2019   Created by Bengt Svensson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor